Van de Looi: "Geweldige eindsprint"

Erwin van de Looi was een gelukkig man na afloop van de Play-Off finale om Europees voetbal. Zijn FC Groningen zette AZ met 3-0 opzij. Volgens de coach van Groningen lag de prestatie voor een groot deel aan de uistekende vorm van de laatste maanden.

De Noorderlingen zetten namelijk een ongeslagen reeks neer van tien wedstrijden. Hierin werd slechts eenmaal gelijkgespeeld, de overige negen duels werden gewonnen. "De spelers hebben het super, super gedaan. Het kan natuurlijk altijd nog fout gaan in zo'n finale. Maar dat gevoel had niemand bij ons", verklaart Van de Looi na afloop tegen De Telegraaf. "Het was een geweldige eindsprint van ons."

"De jongens hadden zoveel focus en overtuiging. We hebben midden in het seizoen even een dip gehad. Maar de laatste weken leek het zelfs een beetje vanzelf te gaan", vervolgt Van de Looi.

"Het elftal stond goed en kwam makkelijk tot scoren. De spelers gingen voor elkaar door het vuur. Het kon eigenlijk niet meer misgaan." Door de zege van Groningen op AZ stroomt Grunn in de derde voorronde van de Europa League in.