Van Persie: "Systeem is wennen"

Robin van Persie was redelijk tevreden na de 1-1 remise van Oranje tegen Ecuador. De aanvoerder van het Nederlands elftal zag nog wel verbeterpunten. Oranje kwam in de Amsterdam ArenA op een 0-1 achterstand, maar Van Persie trok de stand weer gelijk met een mooie treffer op aangeven van Jordy Clasie. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal speelde zaterdag voor het eerst in het veelbesproken 5-3-2-systeem.

"Als je voor de eerste keer zo speelt, is het wennen. We hebben nu deze wedstrijd gehad en de komende week in Portugal kunnen we daarop voortborduren", aldus Van Persie tegen De Telegraaf. "We trainen een week lang elke dag twee keer. Dus we kunnen onze borst nat maken."

"Of we ook tegen mindere tegenstanders dit systeem moeten spelen? Dat moet je aan de bondscoach vragen”, vervolgt de aanvaller van Manchester United. De komende weken oefent Oranje nog tegen Ghana en Wales.

Nederland kreeg volgens Van Persie genoeg kansen op de overwinning, maar de tweede treffer bleef uit. "Met iets meer geluk hadden we deze wedstrijd met 3-1 gewonnen.”