Ronaldo en Suárez winnen Gouden Schoen

Cristiano Ronaldo en Luis Suárez hebben samen de Gouden Schoen gewonnen voor Europees topscorer van het seizoen. Zowel de aanvaller van Real Madrid als de voor Liverpool spelende oud-Ajacied kwam dit voetbaljaar tot 31 doelpunten. Alfred Finnbogason van sc Heerenveen eindigde in het klassement op de zevende plaats.

Ronaldo won de Gouden Schoen eerder in 2008 en 2011, voor Suárez is het een primeur. Lionel Messi, de winnaar van de afgelopen twee seizoenen, moet zich deze keer tevreden stellen met de derde plaats. Ook Diego Costa (Atletico), Jonatan Soriano (RB Salzburg) en Ciro Immobile (Torino) eindigden boven Finnbogason.

In het door het tijdschriftencollectief ESM opgestelde klassement worden doelpunten gescoord in de topcompetities Spanje, Italië, Duitsland, Engeland en Portugal met twee vermenigvuldigd. Ronaldo en Suárez komen daardoor uit op 62 punten. Goals in de Eredivisie tellen minder zwaar mee. De 29 doelpunten van Finnbogason worden vermenigvuldigd met de factor 1,5, wat hem in totaal 43,5 punten oplevert.