Van Gaal neemt Hoek en Bout mee naar United

Frans Hoek en Marcel Bout zijn opgenomen in de technische staf van Manchester United. De twee zullen Louis van Gaal gaan assisteren, maakte de Engelse club maandag bekend. Ryan Giggs moet de clubcultuur bewaken. De 40-jarige Welshman wordt als assistent-manager de rechterhand van Van Gaal.

De Nederlandse assistenten werkten allebei al vaker samen met Van Gaal. Bout vergezelde de trainer eerder naar AZ en Bayern München en is bij het Nederlands elftal een van de scouts van tegenstanders. Zelf was hij in het seizoen 2009-2010 tijdelijk hoofdtrainer van Telstar.

Ook de aanstelling van Hoek komt niet uit de lucht vallen. De keeperstrainer liet vorige week weten na het WK te stoppen bij het Nederlands elftal. Even daarvoor had Manchester United het contract van keeperstrainer Chris Wood juist ontbonden. Hoek werkte ook bij Ajax, FC Barcelona en Bayern München onder de vleugels van Van Gaal.

De aanstelling van Van Gaal als nieuwe trainer van Manchester United hing al een tijdje in de lucht, maar werd pas maandag officieel bekend. De huidige bondscoach van Oranje begint direct na het WK aan zijn nieuwe klus.