Van Gaal vindt pers te kritisch

Louis van Gaal vindt dat de Nederlandse pers te kritisch was na de oefeninterland van het Nederlands elftal van zaterdag. In een nieuw systeem speelde Oranje met 1-1 gelijk tegen Ecuador. In de pers was de teneur dat het team slecht speelde. "Dat is niet leuk voor mij en ook niet leuk voor de spelers", zei de bondscoach maandag in RTL Late Night. "Het zijn toch de beste spelers van het land."

Mede door het nieuwe systeem, dat Van Gaal als 3-4-3 omschreef, zijn de verwachtingen te hoog gespannen. "We spelen net in dit systeem, dus kan je nog niet verwachten dat het helemaal goed gaat." Sowieso hekelt hij de druk op het Nederlandse team. "In Nederland wordt verlies niet geaccepteerd. Wij verwachten maar weer dat we wereldkampioen worden."

De wereldtitel is ver weg, doceerde de bondscoach. "Ik weet ook dat in Zuid-Amerika nog nooit een Europees team wereldkampioen is geworden. Maar dat wordt wel even verwacht." Uiteraard is de titel wel het einddoel. "We gaan daar alles aan doen."

Van Gaal liet ook weten dat hij met Manchester United zo snel mogelijk weer aan de top wil komen. "Of ik meteen kampioen kan worden? Ik ben wel bij Barcelona en bij Bayern in mijn eerste jaar kampioen geworden, dus misschien ook wel in Engeland." Angst voor druk van Sir Alex Ferguson heeft hij niet. "Ik zal af en toe wel een borreltje met hem drinken."