Britse media voorspellen cultuurshock met Van Gaal

Manchester United staat een cultuurshock te wachten met de komst van Louis van Gaal. Dat denken de Britse media in ieder geval. De aanstelling van de huidige bondscoach van Oranje werd maandag officieel. Reden voor de Britse media om dinsdag flink uit te pakken met anekdotes over de eigenzinnige Van Gaal.

De kop van een artikel van de BBC spreekt boekdelen. "Manchester United gewaarschuwd voor strenge manager", staat opgetekend. In het artikel wordt Ronald de Boer opgevoerd, die waarschuwt dat Van Gaal zeer gedisciplineerd is. "Hij is erg streng. Toen ik jong was, was ik bang voor hem en vreesde ik hem een beetje."

De Boer krijgt bijval van Steve McClaren, voormalig Twente-coach. "Hij is een van die types van wie je houdt of die je juist haat. Er is geen middenweg. Maar hij is succesvol. Hij creëert winnende teams en is zeer ervaren."

Volgens The Guardian praatte Van Gaal 48 uur na het ontslag van David Moyes in april al met de Red Devils. De coach gaat een kleine 7,5 miljoen euro op jaarbasis verdienen en krijgt ruim 180 miljoen euro transferbudget. Volgens The Daily Mail wil Van Gaal het geld besteden aan Arjen Robben, Cesc Fabregas en Toni Kroos.

Tegen Skysports stelt de flamboyante Chelsea-coach José Mourinho dat de Premier League met Van Gaal aan aantrekkingskracht wint. "Hij geeft deze competitie prestige. Het is niet iemand die zijn cv probeert te verfraaien door in Engeland te werken, hij heeft al een mooi cv. Hij weet veel over het Engelse voetbal, ik denk dat hij United beter gaat maken."