AS Monaco breekt met coach Ranieri

AS Monaco neemt afscheid van coach Claudio Ranieri. Dat maakte vicepresident Vadim Vasilyev op een persconferentie bekend. Volgens de Rus heeft Monaco een nieuwe dynamiek nodig. Ranieri eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Franse competitie, negen punten achter Paris-Saint Germain.

Ranieri stond twee jaar aan het roer bij Monaco. Hij promoveerde direct naar de Ligue 1 en veroverde afgelopen seizoen met de tweede plaats een startbewijs voor de Champions League. "Hulde aan Claudio Ranieri, die zeer goed werk heeft geleverd", stelde Vasiljev. "Maar het is tijd voor iets nieuws." Ranieri's werk werd vergemakkelijkt door flinke investeringen van de Russische oliemagnaat Dmitri Rybolovlev.

Monaco is al in gesprek met een opvolger, maar Vasiljev wilde nog geen namen noemen. "We zijn nog bezig om tot een akkoord te komen." De nieuwe coach moet in ieder geval garant staan voor offensief voetbal, vertelde Vasiljev.

Ranieri heeft een imposant lijstje clubs achter zijn naam staan. Hij trainde onder meer Chelsea, Internationale, Atletico Madrid, Napoli en Juventus.