Duizenden Dordtenaren huldigen selectie

De selectie van FC Dordrecht is dinsdag onder grote belangstelling gehuldigd voor de promotie naar de Eredivisie. Het Statenplein in de stad stroomde aan het begin van de avond vol om de spelers en technische staf toe te juichen. Volgens de club waren er bijna tienduizend mensen op de been.

De spelers kwamen even voor 19.00 uur één voor één het podium op om voorgesteld te worden aan het publiek. Aanvoerder Warner Hahn mocht zelfs even het trainingskamp van Jong Oranje verlaten om bij de huldiging aanwezig te zijn. De keeper gaat niet met Dordrecht de Eredivisie in. Hij dwong eerder al een transfer naar Feyenoord af.

Voorzitter Ad Heijsman verwacht dat het publiek volgend seizoen massaal naar het stadion toe zal stromen. "Ik weet zeker dat we business-seats tekort gaan komen", liet hij tijdens de festiviteiten weten. "Binnen drie jaar moet er een nieuw stadion staan."

Dordrecht promoveerde zondag door in de finale van de nacompetitie Sparta Rotterdam te verslaan. De Schapenkoppen speelden in het seizoen 1994-1995 voor het laatst op het hoogste niveau.