WK mogelijk in gevaar voor Suárez na operatie

Slecht nieuws voor Uruguay en Luis Suárez. De spits van Liverpool moest vandaag onverwacht nog onder het mes. Of het WK in gevaar komt is onduidelijk. De Uruguayaanse journalist Martin Charquero plaatste woensdagavond op Twitter dat Suárez geopereerd moest worden aan zijn knie.

Dit nieuws is vervolgens bevestigd door Paolo Suárez, de broer van de voormalige spits van FC Groningen en Ajax, en later ook door Tenfield, een Uruguayaanse televisiezender.  Suarez was woensdag op de training bij de nationale ploeg van Uruguay geblesseerd geraakt aan zijn knie. Nader onderzoek had uitgewezen dat hij zo snel mogelijk geholpen moet worden. Woensdagavond onderging Suárez al een MRI-scan, uitgevoerd door dr. Alberto Pan, hoofd van de medische staf van de nationale ploeg van Uruguay.

Donderdagochtend 07.30 uur lokale tijd (12.30 uur Nederlandse tijd) ging Suárez onder het mes in het 'Médica Uruguaya' in hoofdstad Montevideo. Volgens de broer van Suárez zal de Uruguayaanse international op tijd hersteld zijn voor het WK. Echter, bij ingrepen als deze is de herstelperiode bij iedereen verschillend en is het nog afwachten of Suárez daadwerkelijk op tijd is hersteld.