Braafheid: "Feyenoord zou perfect zijn"

Edson Braafheid aast op een terugkeer naar de Eredivisie. De bankzitter van TSG Hoffenheim hoopt op een kans van Fred Rutten bij Feyenoord. Braafheid heeft een aflopend contract bij Hoffenheim. Uitzicht op een nieuwe verbintenis heeft hij niet aangezien hij het afgelopen seizoen geen minuut in actie kwam onder trainer Markus Gisdol.

De Nederlandse linksback wil weer speelminuten maken en hoopt dat in de Eredivisie te doen. Eerder deze week sprak Braafheid al met Rutten, rondom de afscheidswedstrijd van Sander Boschker. "Rond de wedstrijd hebben we het kort gehad over mijn situatie en of we iets voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst", zegt Braafheid tegenover NUsport. "Een club als Feyenoord zou perfect voor me zijn. Over die stap zal ik niet lang hoeven nadenken."

Braafheid (31) werkte in het verleden al samen met Rutten bij FC Twente. "Rutten weet ook precies hoe ik in elkaar steek, als voetballer én als mens. Dat vind ik bij mijn keuze voor een nieuwe club heel belangrijk."

Mocht vanuit de Eredivisie geen interesse zijn in Braafheid, dan sluit hij een nieuwe buitenlandse club niet uit. Hij heeft in ieder geval een club nodig die bij hem past en een trainer die in hem gelooft. "Dat heb ik nodig om weer een jaar te kunnen vlammen, naar mijn oude niveau toe te kunnen groeien. Ik wil laten zien wat ik nog in me heb en als dat bij Feyenoord onder Rutten zou kunnen, dan is dat een droom die uitkomt."