Utrecht verkoopt Steve De Ridder aan Kopenhagen

FC Utrecht raakt spits Steve De Ridder kwijt. De 27-jarige Belgische aanvaller is verkocht aan FC Kopenhagen. Utrecht meldt een transfersom te ontvangen, maar maakt de hoogte van het bedrag niet bekend. De Ridder kwam vorig jaar zomer transfervrij over van Southampton en maakte tien competitiegoals.

"Wij hebben een jaar lang genoten van een goede voetballer en een fantastische jongen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Maar FC Kopenhagen kwam met een concrete aanbieding en was bereid een bod op tafel te leggen waarvan wij meenden dat het niet te weigeren was. We hebben het als club financieel nog altijd zwaar en we weten dat we deze zomer één of twee transfers moeten maken."

De Ridder leefde bij Utrecht op en is de club daarvoor dankbaar. "Na een lastige periode in Engeland heb ik hier het plezier weer teruggevonden en heb ik de kans gekregen om mijn voetbalkwaliteiten te tonen. Dat is gelukt. Diverse clubs toonden interesse in mij, waarbij FC Kopenhagen mij heel graag wilde hebben."

Kopenhagen eindigde als tweede in de Deense competitie. In de vijf jaren daarvoor werd viermaal de titel gepakt.