Eto'o in gesprek met Guangzhou Evergrande

Samuel Eto'o vervolgt zijn loopbaan mogelijk in China. De 33-jarige spits is in gesprek met Guangzhou Evergrande, weet Goal. Door zijn aflopende contract kan Eto'o Stamford Bridge transfervrij verlaten. De Kameroense spits staat bovenaan het lijstje van Marcello Lippi, die op zoek is naar een aanvallende versterking bij Guangzhou Evergrande.

De voormalige bondscoach van Italië is op zoek naar een spits met veel internationale ervaring. Eto'o past wat dat betreft perfect in het plaatje, al kunnen zijn salariseisen nog een struikelblok vormen. De goaltjesdief vraagt namelijk tien miljoen euro per seizoen.

Eto’o ziet niets in een langer verblijf na een ruzie met José Mourinho. De Portugese manager suggereerde eerder dat Eto'o ouder was dan zijn officiële leeftijd van 33. De voetballer noemde Mourinho vervolgens een 'marionet' en een 'gek'. Ook deed Eto'o een oude man na bij het vieren van een doelpunt.

Guangzhou Evergrande heeft vertrouwen in het aantrekken van Eto'o, die het afgelopen seizoen twaalf keer scoorde in 34 wedstrijden. Maar wanneer Eto'o niet haalbaar blijkt, wil Lippi zijn selectie versterken met Alberto Gilardino. De 31-jarige spits van Genoa moet naar verluidt vijf miljoen euro kosten.