Newcastle-speler bedreigd vanwege blessure Suárez

Newcastle United-speler Paul Dummett heeft op Twitter doodsbedreigingen gekregen van Uruguayaanse fans. Ze houden de Welshman er verantwoordelijk voor dat sterspeler Luis Suárez een blessure heeft opgelopen. Dummett kreeg in de wedstrijd tegen Liverpool rood na een overtreding op de spits, maar die kaart werd later kwijtgescholden.

De supporters van Uruguay eisen onder meer verontschuldigingen van Dummett. Ook wordt gesuggereerd dat hij betaald kreeg om Suárez te blesseren. De Welshman viel tegen Liverpool in de 82e minuut in en werd vier minuten later van het veld gestuurd.

Opvallend is dat veel Engelse voetbalfans Dummett te hulp schieten op Twitter. Zij laten weten dat een fopduik van Suárez waarschijnlijk de oorzaak is van de blessure. Ene Paddy Nicholson vindt zelfs dat Dummett beloond moet worden. "Als Paul Dummett Luis Suárez uit het WK heeft geschopt zou hij nooit meer een drankje moeten hoeven betalen in Newcastle."

Suárez had na de wedstrijd tegen Newcastle nog geen last van een blessure. Pas bij aankomst in het Uruguayaanse trainingskamp klaagde hij over een pijnlijke knie, waarna hij aan zijn meniscus werd geopereerd.