Anthony Lurling terug op oude nest

Anthony Lurling keert terug bij FC Den Bosch. De 37-jarige aanvaller gaat op amateurbasis spelen voor de club waar hij in 1994 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Lurling zal er zijn carrière afsluiten en vervolgens een functie krijgen als coach in de jeugdopleiding. Dat maakte de eerstedivisionist zaterdag bekend.

Lurling maakte in 1999 de overstap van Den Bosch naar Heerenveen. Na periodes bij Feyenoord, NAC Breda, FC Köln en RKC Waalwijk keerde hij in het seizoen 2006-2007 even op huurbasis terug bij de club uit zijn geboortestad. Vervolgens dwong de aanvaller een transfer af naar NAC, waarvoor hij nog zeven jaar speelde. Na zijn plotselinge vertrek kwam hij het afgelopen halfjaar uit voor Heerenveen.

De verwachting is dat Lurling nog tenminste twee jaar actief zal blijven als speler. "Ik wil graag, zoals de laatste jaren bij NAC, belangrijk zijn voor de club", zegt de van een knieoperatie herstelde speler. "Daar voel ik me fysiek nog sterk genoeg voor. Hopelijk levert dat deelname aan de play-offs op en hopelijk meer."