Ajax legt AZ'er Nick Viergever vast

Ajax heeft zich voor de komende vier seizoenen versterkt met Nick Viergever. De 24-jarige verdediger wordt overgenomen van AZ waar hij sinds 2010 speelde. Viergever, die bij Ajax als opvolger voor Niklas Moisander wordt gezien, had nog een contract voor een seizoen in Alkmaar. Hoeveel Ajax betaalt, is niet bekendgemaakt.

Viergever stond ook in de belangstelling van PSV. Ajax was echter doortastender. Voordat de transfer helemaal rond is, moet de geboren Zuid-Hollander echter nog wel medisch worden gekeurd.

Het technisch hart van Ajax had Viergever al langer op het oog, stelt technisch directeur Marc Overmars van Ajax. "Nick heeft een goeie leeftijd en meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal op zijn naam. Hij is centraal achterin inzetbaar, maar ook als linksback en op het middenveld."

De keuze voor Ajax nam Viergever met zijn hart. "Als kleine jongen was Ajax, na Sparta waarvoor ik speelde, mijn favoriete club. Het was een jongensdroom om ooit bij Ajax te spelen", vertelt hij op de clubsite van de Amsterdammers. " Dat het nu eindelijk werkelijkheid is geworden, is mooi. Voor mij was Ajax in Nederland de beste optie."