QPR promoveert door goal in laatste minuut

Queens Park Rangers keert na een jaar afwezigheid terug in de Premier League. De Londense club won in de finale van de play-offs op Wembley met 1-0 van Derby County, waar voormalig Twente-trainer Steve McClaren op de bank zit. Het winnende doelpunt werd in de allerlaatste minuut gescoord door invaller Bobby Zamora.

QPR volgt het spoor van Leicester City en Burnley, die als nummer een en twee van het Championship directe promotie afdwongen. QPR was als nummer vier veroordeeld tot het spelen van play-offs. Door een overwinning na verlenging op Wigan Athletic verzekerde de club van trainer Harry Redknapp zich van een plaats in de finale tegen Derby, dat in de competitie als derde was geëindigd.

De zege van QPR was volledig tegen de verhouding in. Derby toonde zich zeker na rust heer en meester en voerde na een rode kaart van Gary O'Neill de druk nog verder op. Met een man minder sloeg QPR vlak voordat de verlenging zou beginnen vanuit het niets toe. Na slecht uitverdedigen werkte Zamora de bal met een mooie curve achter keeper Lee Grant, die tot aan dat moment nog geen schot op doel te verwerken had gekregen.

QPR kan door de overwinning rekenen op een enorme financiële injectie. Door de promotie en tv-inkomsten is de club in een klap 165 miljoen euro rijker.