Simeone: "Niet verdrietig, maar verbitterd"

De druiven zijn zuur voor Diego Simeone, die met Atlético Madrid een paar minuten was verwijderd van de winst in de finale van de Champions League. Diego Godin kopte Atlético Madrid na 36 minuten op 1-0. Lang wist de ploeg van Diego Simeone die voorsprong te verdedigen, tot aan de 93ste minuut.

Toen was het Sergio Ramos die met een rake kopbal een verlenging wist af te dwingen. In de extra speeltijd scoorden Gareth Bale, Marcelo en Cristiano Ronaldo. "Ik ben niet verdrietig", zei de Argentijnse trainer na afloop tegenover diverse media. "Ik voel me verbitterd doordat ik mijn doel niet heb bereikt. Ik ben kalm en moet de situatie overzien."

"Real Madrid was beter in de tweede helft van de wedstrijd", vervolgt Simeone. "Wij waren allemaal moe en zij konden nog door. Ik ben trots op mijn spelers, dat ben ik altijd. Ze hebben tot aan het einde gevochten. We konden geen kant op en dat maakt het moeilijk. Het gaat erom dat je wint. Winnen is alles en het meest belangrijk. Verliezen is geen traan waard. We gaan hier weg met het hoofd omhoog en gaan ons voorbereiden op volgend seizoen."

"We hebben alles gegeven. We hebben op fantastische wijze La Liga gewonnen en waren dichtbij internationaal succes", aldus de trainer, die geen spijt heeft van het opstellen van Diego Costa. De Spaanse spits viel vorige week nog geblesseerd uit met een hamstringblessure, hersteld wonderbaarlijk snel en kreeg een basisplaats in de Champions League-finale. Na negen minuten moest hij de strijd echter al staken. "Het was mijn verantwoordelijkheid om Costa op te stellen. Ik zat verkeerd. Hij was niet fit genoeg."