Ricksen scoort in indrukwekkende erewedstrijd

Onder flinke publieke belangstelling is zondagavond in Sittard de erewedstrijd van Fernando Ricksen gespeeld. De plaatselijke trots Fortuna, waar Ricksen zijn carrière begon en afsloot, nam het op tegen een team van All Stars. De twaalfvoudig international kampt met de spierziekte ALS. De testimonial werd georganiseerd om geld voor het goede doel op te halen.

Ricksen diende in zijn profcarrière naast Fortuna ook AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Vele oud-ploeggenoten, vanuit alle windstreken van Europa, waren naar Sittard afgereisd om in Team Ricksen mee te spelen. Onder meer Anatoliy Tymoshchuk, Shota Arveladze, Novo, Ronald de Boer en Mark van Bommel waren van de partij.

Ricksen viel zelf vlak voor tijd nog even in. In de slotseconden kreeg Team Ricksen een strafschop. De rechtermiddenvelder legde aan en faalde niet. Met zijn rake trap bepaalde Ricksen de eindstand op 5-2 in het voordeel van de All Stars.

Na afloop van de wedstrijd maakte Fortuna een prachtig gebaar door Vak Noord in de Fernando Ricksen Tribune om te dopen. In zijn dankwoord dankte Ricksen uitgebreid Fortuna voor het gastheerschap, maar ook alle familie, vrienden en fans die in grote getalen naar Limburg waren afgereisd. Het dankwoord werd voorgelezen door vriend Roy, omdat Ricksen door zijn ziekte nauwelijks meer kan praten.

De indrukwekkende en emotionele avond eindigde met een ereronde van Ricksen.