Vitesse haalt aanvaller uit Oekraïne

Vitesse heeft na Arnold Kruiswijk een tweede aanwinst voor volgend seizoen vastgelegd: Denys Oliynyk komt transfervrij over van Dnipro Dnipropetrovsk. Oliynyk (26) tekent een contract voor twee seizoenen bij Vitesse, meldt de nummer zes van de Eredivisie van het voorbije seizoen op de clubsite.

De aanvaller speelde sinds 2011 bij Dnipro Dnipropetrovsk. Daarvoor kwam Oliynyk uit voor Arsenal Kiev en Metalist Kharkiv. De vleugelspits begon zijn profloopbaan bij Dynamo Kiev.

De zomeraanwinst van Vitesse speelde voor verschillende nationale jeugdelftallen en kwam negen keer uit voor het nationale team van Oekraïne. In augustus 2010 speelde Oliynik mee in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal (1-1). Twee jaar geleden behoorde hij niet tot de EK-selectie van mede-gastland Oekraïne.

Oliynyk, die op 26 mei 2013 zijn laatste officiële wedstrijd speelde, meldt zich zondag 29 juni in Arnhem voor de eerste training van Vitesse.

Mutaties
Oliynyk is na Kruiswijk de tweede aanwinst van de Arnhemmers. Kruiswijk (29) kwam transfervrij over van sc Heerenveen en zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar. Gezien de Financial Fair Play-regels van de UEFA moet Vitesse, dat rode cijfers schreef de afgelopen seizoenen, zich vooral richten op transfervrije spelers en/of huurlingen.

Tegenover de komst van Oliynyk en Kruiswijk staat het definitieve vertrek van Patrick van Aanholt en Lucas Piazon. De Chelsea-huurlingen keren na de zomer niet meer terug naar Vitesse. Christian Atsu en Bertrand Traoré moeten zich net als Van Aanholt en Piazon weer bij Chelsea melden. Of Atsu en Traoré opnieuw worden verhuurd aan Vitesse is nog niet bekend.