Australië in oefenduel niet langs Zuid-Afrika

Australië heeft in de aanloop naar het WK niet weten te winnen van Zuid-Afrika. De tweede tegenstander van het Nederlands elftal kwam voor meer dan vijftigduizend toeschouwers in het olympisch stadion van Sydney niet verder dan 1-1. Eredivisiespelers Tommy Oar van FC Utrecht en Jason Davidson van Heracles Almelo stonden in de basis.

In de dertiende minuut kwam Australië op achterstand door een doelpunt van Ayanda Patosi (KSC Lokeren). Een minuut later maakte Tim Cahill alweer de gelijkmaker door een voorzet van Oar binnen te koppen. Verdediger Ivan Franjic viel uit met een knieblessure.

Dinsdag maakt bondscoach Ange Postecoglou zijn definitieve selectie van 23 spelers bekend. Woensdag vertrekt het team al richting Brazilië. Maandag werd bekend dat verdediger Curtis Good niet mee gaat met Australië. Hij heeft te veel last van een heupblessure.