Periodetitels in Eerste Divisie anders verdeeld

De periodetitels in de Eerste Divisie worden voortaan iets anders verdeeld. Als de eerste twee ploegen op de ranglijst al een periodetitel hebben of jeugdteams zijn die geen aanspraak kunnen maken op een periodetitel, blijft de titel van die periode vacant. Aan het einde van het seizoen gaat de periodetitel dan naar de hoogst geklasseerde club die nog niet zo'n titel had.

Door het toevoegen van Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente en amateurploeg Achilles '29 zijn er vier ploegen in de Eerste Divisie die niet kunnen promoveren en dus ook niet aan de nacompetitie mee mogen doen. Dat levert soms moeilijke situaties op.

Jong PSV werd dit seizoen tweede in de tweede periode achter FC Dordrecht. De Dordtenaren hadden echter de eerste periode al gewonnen, waardoor het feestje door de Eindhovenaren kon worden gevierd. De periodetitel, en het bijbehorende ticket voor de nacompetitie, schoof vervolgens echter naar Sparta Rotterdam dat die periode als derde afsloot. In de nieuwe situatie zou de periodetitel pas aan het einde van het seizoen doorschuiven en was Excelsior de gelukkige geweest.

De wijziging geldt vooralsnog voor één seizoen. Zo lang duurt de pilot met de beloftenploegen en Achilles '29 namelijk nog.