Rode Duivels voor eigen publiek langs Luxemburg

België heeft maandag zijn eerste oefenwedstrijd voor het WK in een ruime overwinning omgezet. In Genk waren de Rode Duivels met 5-1 te sterk voor Luxemburg. Romelo Lukaku scoorde de eerste drie doelpunten voor de Belgen, daarna waren ook Nacer Chadli en Kevin De Bruyne trefzeker. Die laatste benutte een strafschop. Aurélien Joachim scoorde namens Luxemburg de 1-1.

In de Cristal Arena kon het publiek vrijwel direct na de aftrap op de banken gaan staan. Na balverlies van Luxemburg op het middenveld volgde een prima aanval die door Lukaku in de derde minuut werd afgerond. Daarna lieten de Belgen de teugels wat vieren. RKC-spits Joachim werd in de dertiende minuut buiten het strafschopgebied aangespeeld en haalde van afstand uit: 1-1.

Nog eens tien minuten later scoorde Lukaku opnieuw en zorgde hij voor een voorsprong voor de Rode Duivels bij rust. De aanvaller van Chelsea scoorde negen minuten na rust zijn derde van de avond en werd even later vervangen door debutant Divock Origi. Bij rust was ook Adnan Januzaj door bondscoach Marc Wilmots al zijn eerste minuten voor de nationale ploeg gegund.

Oud-FC Twente-aanvaller Chadli liet met de vierde treffer ook nog van zich spreken waarna Luxemburg lang mocht hopen dat een vijfde goal ze bespaard zou blijven. In de slotfase viel die vijfde alsnog toen de Rode Duivels een strafschop kregen. De Bruyne maakte van elf meter geen fout.