N.E.C. ontslaat trainer Janssen

N.E.C. Nijmegen gaat niet verder met trainer Anton Janssen. Dat maakte de Nijmeegse club dinsdag bekend. De slechte resultaten liggen ten grondslag aan de beslissing. Onder de 50-jarige Janssen, die aan het begin van het seizoen de ontslagen Alex Pastoor opvolgde, degradeerde N.E.C. deze maand naar de Jupiler League.

N.E.C. voerde de afgelopen weken een grondige analyse uit van het technisch beleid en ging in gesprek met alle betrokkenen. Op die manier wilde de club vaststellen wat er veranderd moet worden om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau.

"Met Anton zijn verschillende constructieve gesprekken gevoerd, wat uiteindelijk heeft geleid tot de conclusie dat er wederzijds geen vertrouwen is in een succesvolle samenwerking in de toekomst", vertelt Ton van Gaalen, voorzitter van de raad van commissarissen. De Gelderse club richt zich de komende weken op de invulling van de technische staf voor volgend seizoen.

Het ontslag van Janssen hing al in de lucht. Gelderse media maakten vorige week al melding van zijn vertrek. De oud-speler van onder meer N.E.C. stond eerder aan het roer bij FC Oss.