Pochettino tekent vijfjarig contract bij Spurs

Mauricio Pochettino is definitief de nieuwe coach van Tottenham Hotspur. De 42-jarige Argentijn is met de Londense club een contract voor vijf jaar overeengekomen, melden de Spurs dinsdag. Pochettino krijgt de voorkeur boven Ajax-trainer Frank de Boer, die ook in beeld was. Maandag berichtten Engelse media al dat een deal met Pochettino in een vergevorderd stadium was.

De 42-jarige Pochettino werd in januari 2013 aangesteld door Southampton. Hij werd met de Zuid-Engelse club dit seizoen achtste in de Premier League. De oud-verdediger speelde tijdens zijn loopbaan voor Newell's Old Boys, Espanyol, Paris Saint-Germain en Girondins Bordeaux. Van 2009 tot 2012 was hij trainer bij Espanyol.

De Spurs waren op zoek naar een trainer om Tim Sherwood te vervangen die aan het einde van het seizoen werd ontslagen. Sherwood was pas aangetreden nadat zijn voorganger André Villas-Boas in december was weggestuurd. Pochettino is de achtste trainer in dertien jaar tijd die onder het bewind van voorzitter Daniel Levy is aangesteld.