[Sportblog] Fransen slopen bus & 50 Cent kan niet gooien

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Honkbal niet aan 50 Cent besteed
Vele beroemdheden gingen hem al voor, maar nu was 50 Cent aan de beurt om eens een balletje te gooien om de honkbalwedstrijd tussen de New York Mets en de Pittsburgh Pirates van start te laten gaan. Vol goede moed liep de rapper naar de werpheuvel, maar produceerde vervolgens de grootste afzwaaier uit de historie. Uiteraard werd hij door het publiek en de spelers uitgelachen. Zelf lachte hij ook mee, maar dan als een boer met kiespijn.

De beelden willen wij jullie uiteraard niet onthouden:

50 Cent in 'actie' (Bron: YouTube)

Honderd keer afgewezen door profclubs
Roy Allbeury is misschien wel de man met de meeste sollicitaties ooit bij professionele voetbalclubs. De 46-jarige Engelsman is kapper en heeft geen enkele ervaring in de voetbalwereld, maar toch wil hij graag trainer worden. Althans, hij wil bij elke profclub in Engeland gesolliciteerd hebben. Zijn meest recente afwijzing kwam van Manchester United. De Mancunians kozen opvallend genoeg niet voor Roy, maar voor ene Louis van Gaal.

Op het moment aast hij op de baan bij Tottenham Hotspur. Frank de Boer is een van de favorieten voor die positie, terwijl de bookmakers om onbekende redenen niet eens aan Roy lijken te denken. Liverpool, Leeds United en Leicester City stuurden de man een vriendelijke afwijzingsbrief, Wolverhampton Wanderers reageerde boos en zei Roy hun tijd niet te verspillen. Dat het zijn doel is om door elke club afgewezen te worden is overigens niet helemaal correct. Crystal Palace mag geen brief verwachten. Roy is fan van Brighton en heeft een bloedhekel aan de aartsrivaal.

Djokovic voelt zich eenzaam
Er viel weer eens regen in Parijs, dus de wedstrijden op Roland Garros werden even stilgelegd. Als service voor de spelers krijgen ze tijdens zo'n korte onderbreking altijd een paraplu om droog te kunnen zitten. Uiteraard hoeven ze die niet zelf vast te houden, er komt speciaal voor de tennissterren een ballenjongen bij ze staan om ze droog te houden. Dit gebeurde ook bij Novak Djokovic, de Servische tennisser vond het alleen wat ongezellig als de jongen er maar bij bleef staan en nodigde de ballenjongen uit om plaats te nemen naast hem.

Djokovic en de ballenjongen (Bron: YouTube)

Braziliaans elftal vervoerd in graffitivliegtuig
Het Braziliaanse elftal doet weinig moeite om te verhullen in welk voertuig zij wordt vervoerd tussen de speelsteden van het wereldkampioenschap voetbal. De bekende graffiti-artiesten Otavio en Gustavo Pandolfo mochten zich uitleven op een vliegtuig en dat mocht de wereld weten ook.

7 dagen en 1200 spuitbussen later was het toestel klaar. Het is beschilderd met gezichten die het Braziliaanse volk en de Braziliaanse cultuur uit moeten beelden. Wie het toestel na het WK nog in actie wil zien heeft geluk, want het zal in deze uitmonstering voor de gewone passagiers blijven rondvliegen.

Meer foto's: http://copadomundo.uol.com.br/album/2014/05/26/os-gemeos-grafitam-aviao-da-selecao.htm

IJshockeyfan ernstig mishandeld door keeper
Clark Wong, een 27-jarige fan van de Los Angeles Kings, heeft bij de politie een aanklacht ingediend tegen een keeper van de Chicago Blackhawks, Corey Crawford. De goalie heeft de nietsvermoedende Wong namelijk ernstig mishandeld tijdens een wedstrijd in de play-offs tussen de Kings en de Blackhawks, waardoor Wong nu problemen met zijn ogen heeft. De goalie werd aan het eind van de derde periode op de bank gezet, waarachter Wong zat. De toeschouwer begon opmerkingen te maken richting Crawford, waarop deze besloot om een fles water te pakken en die leeg te spuiten in het gezicht van Wong.

Volgens bronnen binnen de NHL werd Wong enkele minuten later naar buiten gewerkt omdat hij door bleef gaan met het teisteren van diverse spelers van de Blackhawks. Terwijl hij naar de uitgang geëscorteerd werd begon hij plotseling te klagen over pijn aan zijn ogen. Volgens Wong was de fles niet alleen gevuld met water, maar ook met speeksel van Crawford, doordat de keeper uit de fles gedronken had. De vraag is nu hoeveel miljoenen Wong gaat eisen van de keeper.

Franse spelersbus WK 2010 vakkundig gesloopt
Het WK van 2010 was niet het toernooi van de Fransen. De ploeg zat vol ruzie tussen alles en iedereen waardoor het WK de geschiedenisboeken inging als het "Drama van Knysna", naar de plek waar de ploeg verbleef. Les Bleus kwamen niet verder dan een mager gelijkspel tegen Uruguay. Van Mexico en Zuid-Afrika werd verloren. Om af te rekenen met deze donkerste dagen uit het Franse voetbal besloot sponsor Adidas een handje te helpen. Met grof geweld werd een einde gemaakt aan het leven van de bus die tijdens het voor de Fransen dramatisch verlopen toernooi werd gebruikt.

Volgens de recente geschiedenis zou het overigens moeten helpen. In 1998 werden de Fransen wereldkampioen, vier jaar later gevolgd door directe uitschakeling zonder zelfs maar één goal te scoren. In 2006 bereikten ze de finale, met daarna dus het drama van 2010. De vraag is of de lijn zich doorzet en Frankrijk in 2014 weer gevaarlijk is voor de titel.

En dat was dan de Franse spelersbus (Bron: YouTube)

Gibraltar beter dan Die Mannschaft
Het nationale voetbalteam van Gibraltar speelde al jarenlang onofficiële wedstrijden, maar vanaf 2013 mochten ze voor het eerst echte, door de UEFA goedgekeurde interlands spelen. Het begon met een gelijkspel thuis tegen Slowakije, gevolgd door verloren thuiswedstrijden tegen de Faeröer Eilanden en Estland. Deze week speelden ze in Estland hun eerste uitwedstrijd, en daar werd verrassend gelijkgespeeld, waardoor de balans na vier wedstrijden staat op twee keer gelijk en twee keer verlies.

Door het gelijkspel is Gibraltar een stuk beter begonnen aan de interlandgeschiedenis dan een van de meest succesvolle voetballanden ooit, Duitsland. De Duitsers begonnen in 1908 met verlies tegen Zwitserland, kort daarop gevolgd door opnieuw verlies tegen Engeland. Ook Oostenrijk bleek te sterk, terwijl men in de vierde wedstrijd met 9-0 slaag kreeg van wederom de Engelsen. Pas in de vijfde wedstrijd, tegen Hongarije, kwam het eerste gelijkspel, vier wedstrijden later dan Gibraltar. Op 4 april 1909, in wedstrijd zes, volgde dan de eerste overwinning, waar Gibraltar nog wel op wacht.

Haase tegen umpire: "THANK YOU!!"
Ons aller Robin Haase is weer eens uit zijn plaat gegaan tijdens een wedstrijd. Op Roland Garros speelde hij in de tweede ronde tegen Martin Klizan, toen meneer het niet eens was met een beslissing van een umpire. De beste man had een fout gemaakt, en dat wilde Haase hem laten weten ook. Na de discussie vertelde Robin aan de onwetende umpire dat hij hem alleen even duidelijk wilde maken dat de umpire een fout had gemaakt. Daarop wilde de scheidsrechter nog antwoorden, maar daar was Robin niet meer van gediend.

Robin Haase is er klaar mee (Bron: NOS)