'Barcelona wil doelman Bravo van Real Sociedad'

Claudio Bravo staat voor een transfer van Real Sociedad naar Barcelona. In Camp Nou moet hij met Marc-Andre ter Stegen gaan strijden om een plek tussen de palen. Barcelona zit al enige tijd achter de doelman van Real Sociedad aan en lijkt nu beet te hebben. De twee partijen zijn het zo goed als eens over een transfersom van negen miljoen euro, welke kan oplopen tot twaalf miljoen, meldt Goal.

Barça wist zich eerder deze maand al te versterken met Marc-Andre ter Stegen. De Duitse international kwam over van Borussia Mönchengladbach en is de beoogd opvolger van Victor Valdes en Jose Pinto. Beide doelmannen zullen Camp Nou komende zomer verlaten.

Sportief directeur Andoni Zubizarreta ziet de 31-jarige Bravo als een versterking van de selectie van trainer Luis Enrique en sprak al eerder met de Chileense international. De voormalige sluitpost van Colo Colo is klaar voor een stapje hogerop en Real Sociedad is bereid mee te werken aan een transfer, maar wel voor de juiste prijs.

Bravo heeft een afkoopclausule van dertig miljoen euro in zijn contract staan, maar dat bedrag is Barcelona niet van plan op te hosten. De Catalanen hopen hem voor negen miljoen euro over te kunnen nemen. Naar verwachting zal Sociedad hem voor die prijs ook laten gaan aangezien zij Bravo eerder de belofte deden mee te werken aan een transfer wanneer een grotere club zich zou melden.

De Chileense keeper maakte in de zomer van 2006 de overstap van Colo Colo naar Real Sociedad en speelde al meer dan tweehonderd officiële duels voor de Basken. Zijn contract bij Sociedad loopt af in 2017.