Mignolet: "Doel is groepsfase overleven"

België keert komende zomer na twaalf jaar afwezigheid terug op een eindtoernooi. Doelman Simon Mignolet tempert de hoge verwachtingen rond de Rode Duivels. Mignolet (26) is één van de doelmannen in de Belgische WK-selectie. De verwachting is dat de keeper van Liverpool genoegen moet nemen met een reserverol achter Thibaut Courtois.

De Belgen zijn ingedeeld in groep H met Rusland, Zuid-Korea en Algerije. België begint op dinsdag 17 juni in Belo Horizonte tegen de Algerijnen. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots wordt gezien als een outsider voor de wereldtitel. De selectie wordt voor een groot deel vertegenwoordigd door spelers uit de Engelse Premier League, onder wie Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) en Eden Hazard (Chelsea).

WK-droom
Mignolet werd met Liverpool tweede in Engeland. De 15-voudig international hoopt het goede seizoen een vervolg te geven in Brazilië, ook al zal hij waarschijnlijk vanaf de bank moeten toekijken. Mignolet wil echter geen onnodige druk op het team leggen. "Het eerste doel was om ons te kwalificeren", zei de keeper tegen diverse media.

"Dat was al een tijd geleden, dus we zijn nu allemaal erg gelukkig dat we naar Brazilië gaan. Ons volgende doel is om te plaatsen voor de volgende rond. Als dat lukt, zien we wel verder. Voor mij komt een droom uit, dat ik naar een WK mag", besluit Mignolet. De Belgen spelen nog oefeninterlands tegen Zweden en Tunesië.