Messi: "Robben geweldige voetballer"

Lionel Messi hoopt komende zomer met Argentinië een gooi te doen naar de wereldtitel. De grote ster van de Argentijnen weet echter dat de concurrentie groot is. Alleen de wereldbeker met Argentinië ontbreekt op de indrukwekkende erelijst van Messi (26).

Met het WK op het eigen continent lijken de kansen voor de wereldkampioen van 1978 en 1986. De Argentijnen zitten in een groep met Bosnië-Herzegovina, Nigeria en Iran. Messi hoopt in Brazilië verder te komen dan op de vorige WK's.

Vanaf het WK in 1994 kwam Argentinië telkens niet verder dan de kwartfinale. Messi moet La Albiceleste naar succes leiden. De sterspeler van de Argentijnse ploeg en FC Barcelona beseft dat hij niet de enige ster In Brazilië is. "Er zijn een heleboel heel goede voetballers", zei de topscorer aller tijden van Barça tegen ESPN.

Jaloezie
"Neymar, Iniesta, Xavi en Cristiano Ronaldo. Daarnaast zijn Robben en Ribéry ook geweldige voetballers", aldus Messi, die niet wil zeggen wie hij de beste speler van de wereld vindt op dit moment. "Ik ga niet één speler noemen, dat mogen de supporters over de hele wereld bepalen."

Messi hoopt komende zomer in voetsporen te treden van onder meer Diego Maradona. "Ik ben jaloers op de landgenoten die met Argentinië het WK wonnen. Zij waren helden. En hoe vaak ik het ook zal vragen, nooit zullen ze me helemaal kunnen uitleggen wat het is om het WK te winnen. Daarom wil ik wereldkampioen worden", besluit de aanvaller.