Del Bosque twijfelt over Diego Costa

De verdedigers van Oranje hoeven misschien niet te vrezen voor Diego Costa. De spits van Spanje moet het WK mogelijk aan zich voorbij laten gaan. Costa raakte tijdens de kampioenswedstrijd van Atlético Madrid tegen Barcelona geblesseerd aan zijn hamstring.

Hij herstelde wonderbaarlijk snel en stond een week later al in de basis tijdens de Champions League-finale tegen Real Madrid. Maar al na negen minuten in de finale moest hij geblesseerd het veld verlaten.

Door de blessure van Costa is de definitieve 23-koppige selectie van Spanje nog altijd niet bekend. Bondscoach Vicente del Bosque wilde de situatie rondom Costa nog even afwachten, maar lijkt voor iemand anders te gaan kiezen. De keuzeheer van de regerend wereldkampioen heeft zijn twijfels over de fysieke gesteldheid van de Atlético-aanvaller.

Waar Del Bosque eerder deze week nog zijn vertrouwen uitsprak, draait hij met zijn uitspraken nu de andere kant op. "Ik weet niet of Costa op tijd fit is", zei Del Bosque donderdag tegenover Spaanse media. Uiterlijk 2 juni moet Del Bosque zijn definitieve selectie bekendmaken. "We hebben nog een klein beetje tijd. Zijn lot ligt nu in de handen van de doktoren en het medische team. We moeten voorzichtig zijn."

Mocht Costa niet op tijd hersteld zijn voor het WK, dan is dat geen ramp voor Spanje. Del Bosque heeft voorin met Fernando Torres, David Villa, Fernando Llorente en Alvaro Negredo keuze genoeg.