Puyol zwaait af voor bestuurlijke functie

Carlos Puyol zet per direct een punt achter zijn actieve voetbalcarrière om toe te treden tot het bestuur van FC Barcelona. De ervaren verdediger wordt vanaf september de nieuwe rechterhand van technisch directeur Andoni Zubizarreta, bevestigt Barcelona via de officiële kanalen.

Puyol maakte aan het eind van het voorbije seizoen al wereldkundig dat hij Barcelona zou verlaten. Hij twijfelde over een nieuw avontuur bij een andere club. Hij speelde zijn gehele clubcarrière in het shirt van de Blaugrana. Ook droeg hij jarenlang het shirt van de Spaanse nationale ploeg.

Bij het bekendmaken van zijn vertrek bij Barça gaf Puyol al aan dat hij niet het idee had dat hij nog iets kon toevoegen op het veld. Alleen voor een mooie uitdaging zou hij zijn voetbalschoenen nog aantrekken. Nu heeft Barcelona hem weten te verleiden tot een functie binnen het bestuur.

De 36-jarige oud-international speelde 593 officiële wedstrijden voor Barcelona. In 1998 debuteerde hij in de hoofdmacht van de Spaanse grootmacht, waarmee hij in het afgelopen seizoen geen prijzen in de wacht wist te slepen.

De laatste jaren werd zijn carrière geteisterd door blessureleed. Klachten aan zijn enkel maakten het voor hem een makkelijke beslissing om een punt achter zijn loopbaan te zetten.