Chili wint met veel moeite van Egypte

Chili heeft in aanloop naar het WK in Brazilië een oefenduel gewonnen tegen Egypte. In Santiago werd het 3-2 voor de tegenstander van Nederland in de groepsfase van het WK. Marcelo Diaz scoorde voor rust voor Chili. Eduardo Vargas zorgden na de thee met twee treffers voor de overwinning.

Chili maakte in de beginfase geen beste indruk. Egypte begon ijzersterk aan de wedstrijd en stond na zestien minuten al met 2-0 voor. Mohamed Salah van Chelsea en Khaled Kamar troffen doel voor de Noord-Afrikanen, die zich niet hebben geplaatst voor het WK.

Chili treft Nederland 23 juni in zijn laatste groepswedstrijd. Spanje en Australië zijn de andere landen in de groep.

Uruguay, nog zonder de geblesseerde Luis Suárez, versloeg Noord-Ierland met 1-0. Christian Stuani scoorde in Montevideo de enige goal. De tweevoudig wereldkampioen treft Engeland, Italië en Costa Rica op het WK.