Kameroen houdt Duitsland in bedwang

Duitsland is er niet in geslaagd de oefeninterland tegen Kameroen te winnen. De drievoudig wereldkampioen kwam voor eigen publiek in Mönchengladbach niet verder dan 2-2. Voor Duitsland was het de laatste wedstrijd voordat bondscoach Joachim Löw zijn definitieve WK-selectie bekendmaakt.

Alle doelpunten werden gescoord in de tweede helft. Samuel Eto'o zette Kameroen op voorsprong, waarna Thomas Müller en Andre Schürrle orde op zaken leken te stellen. Maxim Choupo-Moting, speler van het Duitse Mainz, zorgde met een goal in de 78e minuut toch nog voor een remise. Kameroen wist zich net als Duitsland te plaatsen voor het WK.

België kwam tegen Zweden uitstekend voor de dag. Door goals van Romelu Lukaku en Eden Hazard wonnen de Rode Duivels met 2-0. Zweden trad aan zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic. Hij haakte op het laatste moment af met een rugblessure.