Quintana leidt World Tour na girowinst

Nairo Quintana is de nieuwe leider in de World Tour na zijn zege in de Giro. De Colombiaan van Movistar heeft 345 punten en verdrijft daarmee Alberto Contado, die 37 punten minder heeft, naar de tweede plaats. Rigoberto Urán, de nummer twee van de Giro, stijgt van de 117e naar de vijftiende positie. Fabio Aru, de nummer drie komt uit het niets op de 21e plaats.

Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick-Step) blijft de beste Nederlander op de ranglijst. Door de stijging van Quintana, die veertiende stond, zakt de winnaar van Parijs-Roubaix wel van de zesde naar de zevende positie. Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) staat dertigste en Wilco Kelderman van Belkin komt door zijn zevende positie in de eindrangschikking van de Giro nu 38e.

Dankzij twee Colombianen op het podium van de Giro stijgt het Zuid-Amerikaanse land met stip op de landenlijst. Vanaf de achtste positie klimt Colombia naar de tweede stek. Alleen Spanje doet het beter. Nederland zakt van de vijfde naar de zesde positie.

Omega Pharma-Quick-Step blijft de beste ploeg in de World Tour. Movistar blijft tweede. AG2R stijgt van vijf naar drie en Tinkoff-Saxo gaat van zeven naar vier. Belkin klimt van de tiende naar de negende positie, Giant van de dertiende naar de twaalfde.