'Heitinga kan voor twee jaar tekenen bij Hertha'

John Heitinga staat op het punt een tweejarig contract te ondertekenen bij Hertha BSC. Dat meldt het Duitse Bild. De 87-voudig international degradeerde vorige maand met het Fulham uit de Premier League en mag transfervrij vertrekken. De club van trainer Jos Luhukay eindigde afgelopen seizoen op de elfde plaats in de Bundesliga.

Heitinga maakte eind januari de overstap van Everton naar Fulham. In Londen scoorde de 30-jarige verdediger een keer in de verloren thuiswedstrijd tegen Chelsea, maar degradatie kon hij niet voorkomen. In zijn carrière kwam de verdediger verder uit voor Atletico Madrid en Ajax. In Berlijn kan Heitinga zich wellicht weer in de kijker spelen bij het Nederlands elftal. Zijn laatste interland dateert van vorig jaar juni.

Vorige week werd ook Roy Beerens in verband gebracht met een overgang naar Hertha. De 26-jarige buitenspeler van AZ heeft nog een contract voor een seizoen, waardoor de Duitse club een transfersom moet betalen. Naar verluidt heeft Hertha een bod van een miljoen euro gedaan en ligt de vraagprijs van AZ op tweeënhalf miljoen euro.

De tweevoudig international kwam in drie jaar in Alkmaar tot dertien doelpunten. Voor zijn tijd bij AZ speelde Beerens bij sc Heerenveen, NEC en PSV. In de wandelgangen wordt Guus Hupperts van Roda JC als zijn opvolger genoemd.