Platini boos op Britse krant na beschuldigingen

UEFA-voorzitter Michel Platini is boos op The Daily Telegraph, omdat die hem in verband brengt met corruptie. Volgens de Britse krant ontmoette Platini toenmalig vicepresident van de FIFA Mohamed Bin Hammam in het geheim vlak voor de verkiezing voor de toewijzing van het WK in 2022. De Qatarees zou miljoenen hebben uitgegeven in zijn succesvolle lobby om het WK naar zijn land te halen.

Platini geeft toe dat hij bij de verkiezingen in december 2010 op Qatar heeft gestemd maar zegt dat dat niks te maken had met de gesprekken die hij voerde met Bin Hammam. "Ik vind het absurd dat gesprekken met een medelid van de FIFA plotseling worden gezien als een zaak van internationaal belang", laat Platini dinsdag weten.

Volgens de Fransman zijn de beweringen van The Daily Telegraph dat hij zou zijn omgekocht om op Qatar te stemmen voor het WK in 2022 'gebaseerd op ongegronde geruchten'. Die zouden zijn gericht zijn om zijn imago te beschadigen.

The Sunday Times schreef zondag bewijs te hebben dat Bin Hammam leden van de FIFA heeft omgekocht om op Qatar te stemmen voor het WK in 2022. De Qatarees zou een fonds hebben opgericht waaruit leden die mochten stemmen werden betaald.

Bin Hammam raakte eerder al in opspraak. In 2011 werd hij geschorst door de FIFA wegens vermeende omkoping in zijn strijd om het voorzitterschap met Sepp Blatter.