N.E.C. strikt Brood als nieuwe trainer

Ruud Brood is de nieuwe trainer van N.E.C. Dat meldt de Nijmeegse club, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, dinsdag. De 51-jarige Brood tekent een contract voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar. Hij is de opvolger van Anton Janssen, die vorige week werd ontslagen.

Onder Brood wil N.E.C. zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. "Onze wensen zijn duidelijk en komen overeen: we willen samen de degradatie te boven komen en zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie", laat directeur algemene zaken Bart van Ingen weten. "Daarnaast denken we dat Ruud als trainer past bij N.E.C. Hij maakt spelers individueel beter maar zorgt ook zeker voor het optimaal functioneren van een team."

Brood werkte eerder bij Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk en Roda JC. Met RKC wist hij in 2009 en 2011 promotie af te dwingen. Vorig jaar december werd de oud-prof ontslagen bij Roda vanwege teleurstellende resultaten. Onder zijn opvolger Jon-Dahl Tomasson ging het echter alleen maar minder.

Brood komt op Heracles na al zijn voormalige werkgevers weer tegen in de Jupiler League.