Ronaldo kampt ook met knieblessure

Portugal kent allesbehalve een vlekkeloze voorbereiding op het WK. Sterspeler Cristiano Ronaldo kan vanwege een nieuwe blessure nog niet volledig meetrainen. Ronaldo heeft al geruime tijd last van een spierblessure in het linkerdijbeen. De vedette blijkt nu echter ook te kampen met een peesontsteking aan de linkerknie. Dat maakte de Portugese voetbalbond bekend.

"Cristiano blijft er rustig bij, het gaat de goede richting op", reageerde teamgenoot Nani volgens Belga in de Portugese media. "We hopen natuurlijk allemaal dat Cristiano gewoon kan spelen. Moet hij toch uitvallen, dan moet er een vervanger met vertrouwen klaarstaan."

Bondscoach Paulo Bento heeft met meer problemen te maken, want Ronaldo is niet de enige speler die niet helemaal fit is. Raul Meireles, Pepe en Beto hebben ook te maken met blessures. Portugal speelt op het WK in groep G tegen Duitsland, de Verenigde Staten en Ghana.

Op dit moment bereiden de Portugezen zich in de Verenigde Staten voor op de mondiale eindronde. Vrijdag oefent de ploeg van Paulo Bento daar tegen Mexico en dinsdag is Ierland de laatste opponent.