Icedôme Almere gaat niet door

Het Icedôme in Almere gaat niet door. De nationale schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF maakten vandaag bekend de samenwerking met het Icedôme te beëindigen. De reden hiervan is dat de financiën niet op tijd rond zouden zijn. Almere was door de KNSB aangewezen als nieuwe topsportlocatie. In deze schaatshal zouden dan de grote schaatswedstrijden plaats gaan vinden, in plaats van het Heerenveense Thialf. 

De KNSB laat in een reactie het volgende weten: "KNSB, NOC*NSF en Icedôme Almere hebben moeten constateren dat het uiteindelijk niet is gelukt de benodigde middelen en partijen binnen de afgesproken termijn bijeen te brengen om de afgesproken zekerheden te kunnen leveren.

KNSB en NOC*NSF hebben daarop gemeend de samenwerking met Icedôme Almere, die voort kwam uit de eerdere tenderprocedure, te moeten beëindigen. De gunning aan Icedôme Almere om als Topsport Trainingsaccommodatie voor het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten te worden gebruikt komt hiermee te vervallen.

Zowel KNSB, NOC*NSF als Icedôme Almere betreuren deze ontwikkeling zeer."

Update 17.15 uur
Het Consortium Icedôme Almere laat op Facebook weten dat het de gang van zaken betreurt. Er kon niet binnen de door overeengekomen termijn met KNSB en NOC*NSF zekerheden geboden worden wat betreft exploitatie en financiering.

"Het Consortium zal, op basis van het in elkaar gestelde vertrouwen en het reeds bereikte resultaat, in nauw overleg met de samenwerkingspartners, zich beraden over het vervolgtraject van de plannen voor een 'state of the art' multifunctioneel ijscomplex in Almere", zo staat op de Facebooksite van Icedôme Almere te lezen. 

De partners waar het Consortium mee samenwerkt, hebben nog wel vertrouwen in het plan en gaan onverminderd door met de plannen om een multifunctioneel sportcentrum en evenementengelegenheid te bouwen.