Materazzi: "Italië is sterk, heel sterk"

Marco Materazzi heeft hoge verwachtingen van Italië voor het komende WK. De voormalig wereldkampioen is onder de indruk van het middenveld van La Squadra Azzurra.

Materazzi (40) hoopt dat Italië deze zomer weer mee gaat doen om de wereldtitel. De 41-voudig international werd met de Italianen in 2006 wereldkampioen in Duitsland. In de finale tegen Frankrijk in Berlijn speelde Materazzi een hoofdrol. De oud-verdediger scoorde voor Italië en was later in de wedstrijd betrokken bij de kopstoot van Zinedine Zidane.

Vice-kampioen
De Fransman moest met rood van het veld en zag Italië en Materazzi na strafschoppen de wereldbeker winnen. De voormalig mandekker van onder meer Everton, Perugia en Internazionale hoopt dat een nieuwe generatie Italianen in Brazilië ver gaat komen. Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon en Daniele de Rossi hebben van de huidige selectie het WK in Duitsland meegemaakt.

Met de drie routiniers begint Italië op 14 juni het WK met een groepswedstrijd tegen Engeland. Daarna volgen duels met Costa Rica (20 juni) en Uruguay (24 juni). "Italië is de vice-kampioen van Europa en voor mij is het Europees kampioenschap eigenlijk ook een WK, maar dan zonder Brazilië en Argentinië", zegt Materazzi tegen La Gazzetta dello Sport.

Middenvelders
"Er zijn weliswaar altijd een paar verrassingen, maar Italië is sterk, heel sterk. Vertrouw mij maar", aldus de ex-international, die onder de indruk is van het middenveld van Italië. "Ik denk dat geen enkel land op het WK zo'n sterk middenveld heeft als wij: Pirlo, Verratti, De Rossi, Thiago Motta, Marchisio. Wie heeft net zoveel kwaliteit?"

"Pirlo en Verratti zijn fenomenen. Zowel met hun hersens als hun voeten ijzersterk. Je kunt altijd de bal bij hen kwijt. Zij kunnen altijd samen spelen", besluit Materazzi. Italië werd op het vorige week WK in Zuid-Afrika uitgeschakeld in de groepsfase. Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland eindigden zelfs boven de Italianen. In 2012 verloren de opgeleefden Azzurri de EK-finale van Spanje.