'Heksendokter' zegt Ronaldo te pijnigen

Cristiano Ronaldo kampt met verschillende pijntjes in aanloop naar het WK. Een 'heksendokter' uit Ghana claimt daarvoor verantwoordelijk te zijn.

Ronaldo (29) meldde zich met een dijbeenblessure bij de nationale ploeg van Portugal. De sterspeler van de Portugezen bleef uit voorzorg aan de kant tijdens de trainingen. De aanvoerder kampt ook met knieproblemen. Spaanse en Portugese media meldden zelfs dat WK-deelname op de tocht zou staan.

Bondscoach Paulo Bento heeft Ronaldo toch opgenomen in de definitieve selectie. Portugal treft in de groepsfase van het WK Duitsland, de Verenigde Staten en Ghana. Vanuit het Afrikaanse land komen berichten door dat een 'heksendokter' achter de blessure(s) van Ronaldo zit. De aanvaller lijkt de oefenduels met Mexico en Ierland te laten schieten.

Bloedserieus
Nana Kwaku Bonsam zegt verantwoordelijkheid te zijn voor de fysieke problemen van de Wereldvoetballer van het Jaar. "Die zijn niet te genezen door medicijnen. Het is iets spiritueels", zegt hij tegen Angel FM. "Ik weet precies wat er met Ronaldo aan de hand is. Daar heb ik voor gezorgd. Ik ben hier heel serieus over."

"Ik zei vier maanden geleden al dat ik Ronaldo zou uitschakelen voor het WK of in ieder geval voor de wedstrijd tegen Ghana. Het beste wat ik kan doen is hem aan de kant houden met een blessure. Het is nu zijn knie, maar morgen is het zijn dijbeen en een andere dag weer iets anders", aldus Bonsam. Portugal treft Ghana op 26 juni in Brasilia.