Telstar en Willem II krijgen boete in kwestie Brands

De tuchtcommissie van de KNVB heeft zowel Willem II als Telstar bestraft in de kwestie rondom speler Kevin Brands. Beide clubs moeten 5000 euro overmaken aan Zeist. Ook krijgen de ploegen uit Tilburg en Velsen-Zuid en voorwaardelijke straf van drie punten aftrek.

Telstar huurde Brands het afgelopen seizoen van Willem II. Toen beide ploegen afgelopen April tegen elkaar speelden, deed Brands niet mee. Trainer Marcel Keizer en de de speler verklaarden dat beide clubs bij de huurovereenkomst hadden afgesproken dat Brands niet zou spelen tegen zijn werkgever.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelde een onderzoek in omdat dergelijke afspraken verboden zijn. Beide clubs ontkenden dat er afspraken gemaakt waren. De tuchtcommissie bepaalde toch dat beide clubs foutief hadden gehandeld en legde beide clubs deze straf op. 

Willem II kwam met dezelfde kwestie eerder in opspraak toen Ryan Sanusi en Maxim Deckers werden verhuurd aan FC Oss. Ook in deze kwestie zou een éénnzelfde afspraak gemaakt zijn dat beide spelers niet in actie zouden komen tegen de Tilburgse club. Die zaak bleek echter niet interessant genoeg om te onderzoeken.