Britse media vinden zege Oranje 'comfortabel'

Voor het Nederlands elftal was er woensdagavond geen vuiltje aan de lucht in de oefenwedstrijd tegen Wales. Toch bleef het verwachte pak slaag voor de Welshe selectie uit. Dat schrijven Britse media. Oranje won in de Arena met 2-0. "Nederland sloot de WK-voorbereiding af met een comfortabele zege", meldt de BBC.

"De aanvallers van Wales kwamen nauwelijks in het spelbeeld voor", vervolgt de Britse omroep. Dat kwam voor een groot deel op het conto van de mannen van Louis van Gaal. "Ze werden teruggedrongen op hun eigen helft."

De Welshe krant Daily Post had het verschil tussen Nederland en Wales groter verwacht. Na grote kansen voor Arjen Robben en Robin van Persie in de beginfase vreesde de krant het ergste "Hoewel Nederland wat gemakzuchtig oogde en er altijd de dreiging was dat Oranje een tandje bij kon zetten als ze dat nodig vonden, werd Wales niet weggespeeld."

Volgens The Daily Mail was de overwinning vooral te danken aan Arjen Robben. Naast de goal en de assist creëerde de aanvaller van Bayern München nog een aantal grote kansen die beter hadden moeten worden afgerond.