Marzo: "In de PSV-school moest je altijd opbouwen"

Stefano Marzo kijkt reikhalzend uit naar de start van volgend seizoen. De clubleiding van sc Heerenveen beloonde de 23-jarige verdediger met een nieuw contract.

Donderdag zette het jeugdexponent van PSV zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2015 aan de Friezen zal binden. De Belgische vleugelverdediger is blij met de waardering die spreekt uit zijn nieuwe verbintenis.

Marzo voelt zich thuis in Heerenveen. "Het is fijn om hier te spelen", zegt hij op de clubsite. "De fans komen in groten getale naar het stadion en waarderen mijn spel. Ook buiten het voetbal voel ik me thuis. De mensen zijn vriendelijk, gemoedelijk en nuchter. Te vergelijken met Lommel, waar ik vandaag kom. Het is belangrijk dat je je privé thuis voelt, is dat niet het geval, dan kun je in het veld niet optimaal presteren."

Lodeweges
De aanstelling van Dwight Lodeweges als hoofdtrainer stemt Marzo hoopvol. "Lodeweges houdt van aanvallend voetbal met verzorgd opbouwspel. Dat past bij mij. Ik kom uit de PSV-school, waar je bijna ten koste van alles van achter uit op moest bouwen", legt hij uit.

Marzo is niet bezorgd om de concurrentie voor de rechtsbackpositie. Naast Pele van Anholt keert Doke Schmidt terug van Go Ahead Eagles, waar hij een uitstekende indruk achterliet. "Het is goed om posities dubbel bezet te hebben. Concurrentie houdt je scherp en is geen reden geweest om niet te tekenen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt."

Vonk
Manager voetbalzaken Hans Vonk deelt het enthousiasme van Marzo. "Stefano heeft zich het afgelopen jaar sportief prima ontwikkeld. Hij is een leergierige prof en een fijne jongen in de groep. Ook Dwight (Lodeweges, red) ziet het in hem zitten, dus zijn we blij dat hij voor twee jaar bijtekent."