Belkin met Boom en Kelderman naar Dauphiné

Belkin Pro Cycling heeft Wilco Kelderman en Lars Boom geselecteerd voor het Critérium du Dauphiné. Volgens ploegleider Merijn Zeeman is dit een bewuste keuze. 

"Het klassement zal na twee dagen zo’n beetje staan", stelt Zeeman op de site van de wielerploeg. "En dus zijn er in de dagen daarna volop kansen voor aanvallers. Er is denk ik maar één etappe die geschikt is voor sprinters. De overige dagen zijn lastig. We zien kansen voor ontsnappingen en daar hebben we ook aan gedacht bij het samenstellen van onze ploeg. Als je het goed wil doen, moet je het met de hele ploeg doen. We zullen zeker niet het enige team zijn dat wil aanvallen. Het gaat een echt gevecht worden." 

Kelderman, die zevende werd in de Giro d'Italia, zal opnieuw voor het klassement gaan. ""Ik hoop dat Kelderman net als in de Giro met de besten mee kan. Het gaat fysiek en mentaal een lastige job worden, maar we zullen hem als ploeg zo goed mogelijk begeleiden en steunen", aldus Zeeman. ", aldus Zeeman.

Ook Lars Boom zal starten in Frankrijk. "Ik heb een zware trainingsperiode achter de rug. Na de Tour of California ben ik naar Portugal geweest met mijn familie. Daar hebben zij vakantie gevierd en ik getraind. Ik ben alleen maar beter geworden en hopelijk komt dat er in de Dauphiné uit. Ik wil me laten zien, aanvallen en hopelijk een keer sprinten met een klein groepje."

Selectie Belkin

Jack Bobridge, Lars Boom, Jonathan Hivert, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Nick van der Lijke, Lars Petter Nordhaug en Bram Tankink.