Wiggins verwacht Tour de France te missen

Bradley Wiggins doet deze zomer waarschijnlijk niet mee aan de Tour de France. De winnaar van 2012 verwacht alleen aan het vertrek te staan als Chris Froome geblesseerd raakt. "Als ik ooit nog een Tour wil rijden, kan ik niet bij Team Sky blijven", zegt hij vrijdag in de Franse sportkrant L'Equipe.

Zelfs als Froome geblesseerd raakt is Wiggins naar eigen zeggen geen kopman. Hij zou dan in dienst moeten rijden van de Australiër Richie Porte. "Ik voel mij fysiek goed, maar de laatste weken werd duidelijk dat ik de Tour niet zal rijden", vertelt de Brit, die eerder nog had aangegeven een rol als tweede man te accepteren.

"Ik wilde me volledig ten dienste stellen van Froome. Dat was na het WK vorig jaar ook afgesproken. Maar de laatste weken bleef het stil. Ik werd ook niet uitgenodigd voor de hoogtestages. Dan weet je hoe laat het is." In aanloop naar de Tour werken Wiggins en Froome al een ander programma af. Laatstgenoemde rijdt het Criterium du Dauphiné, terwijl Wiggins aantreedt in de Ronde van Zwitserland.

De 34-jarige Wiggins miste vorig jaar de door Froome gewonnen Tour vanwege een blessure. In 2012 droeg Froome in belangrijke mate bij aan de zege van zijn landgenoot. Het tweetal leeft sindsdien echter op gespannen voet, omdat Froome in de bergetappes opzichtig moest inhouden.