Rooney geeft niet om mening Scholes

Wayne Rooney trekt zich niks aan van de kritiek van oud-ploeggenoot Paul Scholes. De middenvelder stelde dat Rooney misschien over zijn top heen is. "Ik ben niet geïnteresseerd. Het is zijn mening en daar moeten we het bij laten", reageerde de Engelse spits vrijdag tegenover de BBC. "Hij was mijn ploeggenoot, maar hij zit al lang niet meer bij het team."

Rooney en Scholes waren jarenlang ploeggenoten bij Manchester United. Vorige maand zette de 39-jarige Scholes een punt achter zijn carrière. Twee weken terug zei Scholes dat als de elf jaar jongere Rooney niet gauw in vorm komt de Engelse bondscoach Roy Hodgson hem misschien beter kan laten vallen.

Voor 91-voudig international Rooney is alleen de mening van Hodgson belangrijk. "Ik ben niet geïnteresseerd in wat iedereen over mij te zeggen heeft. Mensen hebben een mening maar ik ben het niet met ze eens."

Rooney denkt dat hij op verschillende posities in het Engelse team inzetbaar is. "Het gaat niet om mij, het draait om het team. Als de coach wil dat ik voorin, daarachter, links of rechts sta, ben ik bereid dat te doen."