Brazilië wint in São Paulo nipt van Servië

Brazilië kan zich vanaf nu opmaken voor het openingsduel van het WK met Kroatië. De Goddelijke Kanaries boekten vrijdag een oefenzege op Servië (1-0). Brazilië opent volgende week donderdag als gastland het WK in Sao Paulo tegen Kroatië.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari kon zijn spelers nog één keer in wedstrijdverband in actie zien. Scolari stuurde zijn sterkste team in het veld voor de ontmoeting met Servië, bij wie Dusan Tadic (FC Twente) in de basis startte. Nemanja Gudelj (AZ) mocht in de tweede helft invallen bij de Serviërs, deze zomer niet actief op het WK. Voor de pauze kon Brazilië niet overtuigen. De bezoekers kregen zelfs de betere kansen. Aleksandar Kolarov en Aleksandar Mitrovic zetten doelman Julio Cesar aan het werk.

De Brazilianen werd op een fluitconcert getrakteerd bij het rustsignaal. Dat had een positieve uitwerking op het spel na rust. Na een klein uur spelen opende Fred de score. De spits stuurde Branislav Ivanovic het bos in na een pass van Thiago Silva en passeerde voormalig Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic al vallend: 1-0.

Servië bood echter prima tegenstand. Op aangeven van Kolarov was Borussia Dortmund-speler Milos Jojic dichtbij een gelijkmaker. De paal redde Brazilië. Bij het thuisland konden Neymar en Hulk niet uitblinken. Hulk scoorde nog wel, maar deed dat in buitenspelpositie. In de slotfase werden de Serviërs nog gevaarlijk via Lazar Markovic en Nemanja Matic, maar Brazilië behield de nipte voorsprong.