'Swansea biedt negen miljoen voor Sigthórsson'

Swansea City wil Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson naar de Premier League halen. De club uit Wales heeft volgens De Telegraaf een bod van negen miljoen euro gedaan op de IJslandse aanvaller.

Het contract van Sigthórsson in Amsterdam loopt over een jaar af. De IJslandse international maakte in 2011 de overstap van AZ naar Ajax, maar kwam mede door blessures nooit tot volle wasdom in Amsterdam. Desondanks vond de spits in 59 duels 24 keer het net en werd hij drie keer landskampioen met de hoofdstedelingen.

De interesse van Swansea voor Sigthórsson is enigszins opmerkelijk, omdat FC Twente-spits Luc Castaignos ook hard op weg lijkt te zijn naar Wales. Onder meer Skysports meldde maandag dat de clubs tot een akkoord waren gekomen over de aanvaller. Castaignos zou na Jonathan de Guzman, Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Marvin Emnes de vijfde Nederlander worden bij Swansea.

Swansea raakt komende zomer mogelijk zijn belangrijkste aanvallers kwijt. Michu en Wilfried Bony staan naar verluidt in de interesse van meerdere clubs.