De Guzman traint apart bij Oranje

Het Nederlands elftal heeft zaterdag onder belangstelling van ruim honderd fans getraind. De mannen van bondscoach Louis van Gaal werkten in Rio de Janeiro een korte, open training af van een uur. In de warme zon verscheen de hele selectie op het veld, alleen de nog geblesseerde Jonathan de Guzman trainde apart. Oranje heeft in de middag nog een besloten training.

Tijdens de training werd Van Gaal luid toegejuicht toen hij tijdens een oefening niet blij was met de geleverde arbeid en luid schreeuwend het spel stillegde. Na de oefensessie bleef Arjen Robben, die gisteren nog alleen trainde, nog even alleen achter op het veld om samen te spelen met de ballenjongens van Flamengo, van wiens trainingscomplex Oranje gebruikmaakt.

De Nederlandse fans waren uiterst enthousiast om Oranje in Rio te zien. "We zijn hier niet specifiek voor het WK, maar het is toch schitterend om ze hier nu te zien voetballen", zegt de 27-jarige Matthijs. Veel vertrouwen in een goed toernooi hebben ze echter niet. "Als we de groepsfase doorkomen, is het in de achtste finales wel gedaan. Zeker als we tegen Brazilië moeten."