Superieur Argentinië verslaat Slovenië

Argentinië heeft een volgende stap gezet op weg naar het WK voetbal in Brazilië. De oefeninterland met Slovenië bewees de topvorm van het land. De Argentijnen konden al na een helft constateren dat de plicht was voldaan.

De ploeg walste over Slovenië heen, al vergat het land dat uit te drukken in doelpunten. Het enige negatieve puntje was het uitvallen van middenvelder Lucas Biglia, die een knieblessure opliep.

Javier Mascherano nam plaats als centrale verdediger, normaal gesproken acteert hij bij Argentinië op het middenveld. Hij zorgde ervoor dat het achterin potdicht bleef. Aan de andere kant waren Rojo en Maxi Rodriguez erg gevaarlijk voor het Sloveense doel.

Het doelpunt van Argentinië viel al na twaalf minuten spelen. Ricardo Alvarez maakte zijn eerste doelpunt in dienst van de Argentijnen. Van net buiten het strafschopgebied schoot hij hard raak. Het zou voor de rust bij dat ene doelpunt van Alvarez blijven.

Terwijl supporters op de tribunes feest vierden, liet Argentinië de wedstrijd enigszins doodbloeden. Dat veranderde toen Lionel Messi een kwartier voor tijd de score verdubbelde. Sergio Aguero en Angel Di Maria waren betrokken bij de uitstekend georganiseerde goal van de FC Barcelona-spits.

De treffer stond symbool voor de topvorm waarin Argentinië op dit moment verkeert. De laatste minuten van de wedstrijd stelden weinig meer voor, met Slovenië dat de bal mocht rondspelen, maar in Brazilië weet men dat er een kanshebber voor de WK-zege aankomt.